Powderbrows

Strakke, natuurlijke en symmetrische powderbrows met maandenlang zichtbaar resultaat

POWDERBROWS DOOR SONJA POPOVIC

Powderbrows zijn met pigment ingeschaduwde wenkbrauwen, aangebracht met een speciale poedertechniek. Sonja Popovic, de beautyexpert van de Beauty Concept Store, is gespecialiseerd in het aanbrengen van powderbrows. Met uiterste precisie worden kleur, vorm en techniek samengebracht. Het resultaat? Prachtige, natuurlijke én subtiele wenkbrauwen.

POWDERBROWS – WAT ZIJN HET?

Om powderbrows te creëren, wordt een speciale poedertechniek toegepast. Met de ultrafijne nano-naald van een PMU-apparaat wordt pigment aangebracht op de wenkbrauwen. Dit geeft een natuurlijk, zacht ombré-poedereffect. Heb jij van nature of door haarverlies weinig wenkbrauwhaar, ben je allergisch voor make-up of heb je geen tijd voor (of moeite met) het tekenen van je wenkbrauwen? Dan is een powderbrows-behandeling perfect voor jou. Trust me: powderbrows geven een boost aan je zelfvertrouwen! Je wenkbrauwen zitten altijd goed, zelfs als je net uit bed komt. Bovendien bespaart het een hoop tijd: win-win!

HET AANBRENGEN VAN POWDERBROWS

Kennismaken is belangrijk voordat we starten met de behandeling. Daarom houden we een intakegesprek. Hier heb je alle ruimte om je wensen te delen en te vertellen wat je mooi en niet mooi vindt. Vervolgens stemmen we samen de kleur en vorm af door middel van browmapping. Pas wanneer jij tevreden bent, starten we met het aanbrengen van de semipermanente make-up.

Het kan beginnen! Tijdens de uitvoering van de powderbrows-behandeling, wordt een verdovende crème aangebracht waardoor je geen pijn ervaart. De eerste behandeling duurt gemiddeld 2 uur. Zes tot tien weken na de eerste behandeling zien we je graag terug voor de touch-up, dit is echter optioneel en in sommige gevallen niet nodig. 

Powderbrows worden aangebracht met een PMU-apparaat en zijn semipermanent

Goede nazorg, goed resultaat

Direct na de behandeling kunnen de wenkbrauwen er (zeer) donker uitzien of is er roodheid zichtbaar rondom de wenkbrauwen. Geen zorgen, dit verdwijnt in de eerste dagen van het genezingsproces. Tijdens dit genezingsproces kan het pigment barsten, waardoor kleine korstjes op de wenkbrauwen ontstaan. Dit hoort er allemaal bij en is niet erg. Wél is het belangrijk dat je deze korstjes er vanzelf af laat vallen; niet krabben dus! Krab je toch, dan kun je het pigment meetrekken. Onder de korstjes komt het lichte pigment tevoorschijn. Op sommige plekken kan er zelfs helemaal geen pigment zichtbaar zijn. Ook dit hoort erbij en na een tijdje komt het pigment terug. Je bent van harte welkom voor een touch-up voor de opvolgende maanden wanneer dit nodig is.

Nazorg is key. Raak de huid zo min mogelijk aan en vermijd de eerste dagen water, sporten, zon, sauna’s, make-up en je dagelijkse gezichtsbehandelingen. Is de zon onvermijdbaar, bescherm je wenkbrauwen dan met een SPF50. Meer weten over de nazorg van je powderbrows? De nazorg ontvang je ook uitgebreid in de e-mail bij de bevestiging van je afspraak.

Veelgestelde vragen over de behandeling

Powderbrows is een techniek van (semi)permanente make-up, ook wel bekend als PMU. De techniek achter permanente make-up lijkt op tatoeëren, alleen wordt PMU aangebracht in de bovenste huidlaag. Het resultaat van permanente make-up blijft daarom zo’n 1 tot 2 jaar zitten. Daarna mag je weer een bezoek brengen aan onze Beauty Concept Store voor een touch-up!

Bij hennabrows verven we de wenkbrauwharen en de bovenste huidlaag met speciale hennaverf. Dit blijft zo’n 5 dagen op de huid zitten en tot 6 weken op de haren. Powderbrows worden aangebracht met een naaldje in de bovenste huidlaag, waardoor het tot wel twee jaar kan blijven zitten. Twijfel je of powderbrows bij jou staan? Probeer dan hennabrows; qua look lijkt dit erg op powderbrows.

De poedertechniek is geschikt voor alle huidtypes; iedereen kan powderbrows laten zetten. Heb je een zeer vette huid? Dan is het mogelijk dat het pigment wat eerder vervaagt. In dat geval kun je na ongeveer één jaar terugkomen voor een touch-up. Mocht je na een jaar nog tevreden zijn met je powderbrows, kun je er ook voor kiezen om na 1,5 of 2 jaar terug te komen om je wenkbrauwen bij te laten werken.

In een paar gevallen is het niet verstandig om permanente make-up te laten zetten. Bijvoorbeeld bij bepaalde huidproblemen of allergieën of in sommige gevallen bij medicijngebruik. Dit bespreken we uitgebreid tijdens ons intakegesprek. Bovendien is het niet verstandig om powderbrows te laten zetten wanneer je:
–       Zwanger bent
–       Hart- en/of vaatziekten hebt
–       Bloedverdunners gebruikt
–       Diabetes hebt

Raadpleeg in deze gevallen altijd je arts.