Microneedling

MICRONEEDLING VOOR HUIDVERBETERING

Vind je die fijne lijntjes of grove poriën in je gezicht storend, of wil je roodheden of littekens (door acne) aan laten pakken? Dan is een microneedling behandeling écht iets voor jou. Deze huidverbeterende techniek vernieuwt je huid en laat je stralen. Geef je huid én je zelfvertrouwen die welverdiende boost! Deze behandeling is uit te breiden met lichttherapie. Lichttherapie staat bekend om zijn krachtige werking en heeft verschillende functies om de huid te verbeteren. Vraag ernaar bij ons in de salon.

WAT IS MICRONEEDLING?

Met een microneedling behandeling maken we minuscule gaatjes in de huid met de steriele naaldjes van een SkinPen. Kleine verticale kanaaltjes ontstaan, waardoor de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd. Oneffenheden verminderen en je huid is strakker, gladder en voller. Het grote voordeel van een SkinPen is dat indicaties zoals (acne)littekens, pigmentatie of huidveroudering zeer doeltreffend aangepakt kunnen worden, zonder de huid te beschadigen. De Skinpen is veilig, precies en doeltreffend. 

IS DEZE BEHANDELING GESCHIKT VOOR MIJ?

De kans is groot dat een microneedling behandeling perfect is voor jou. Deze gezichtsbehandeling is namelijk geschikt voor ieder huidtype! Jouw wens is voor ons van groot belang. Wil jij:

       Fijne lijnen en rimpels verminderen
–       Grove poriën tegengaan
–       Couperose/rosacea verminderen
–       (Acne) littekens verminderen
–       Zonbeschadigde huid verbeteren
–       Stimuleert collageen en elastine aanmaak, dit werkt 9 maanden door 

Dan is deze behandeling zeer geschikt. Mede door de snelle hersteltijd. Deze behandeling stimuleert collageen en elastine aanmaak. Dit werkt 9 maanden door. Microneedling laat je stralen en maakt je huid gladder en voller!

VOOR, TIJDENS & NA DE BEHANDELING

Voor we van start gaan met de gezichtsbehandeling, maken we kennis. Tijdens ons kennismakingsgesprek heb je alle ruimte om je wens te bespreken. Vanuit hier doen we een huidindicatie en bepalen we samen welke behandeling het beste bij jou past. Wordt het inderdaad de micorneedling behandeling? Dan kunnen we aan de slag! Je huid wordt gereinigd en afhankelijk van de huidindicatie bepalen we met hoeveel millimeter we de naald instellen (0,1 tot 2,5 mm). Je kunt de behandeling als licht pijnlijk ervaren. Na de behandeling brengen we een verkoelend masker aan om de huid te kalmeren.

Direct na de behandeling kan je huid rood zien en prikkelend aanvoelen: dit is normaal en verdwijnt binnen 48 uur. Soms ontstaan er wat schilfertjes doordat dode huidcellen loslaten. Dit is een natuurlijk herstelproces en werkt voor het aanmaken van nieuw collageen en elastine. Wil je weten hoe je je huid het beste verzorgt na de behandeling? Dat lees je hier!

veelgestelde vragen over de behandeling

Zorg goed voor je huid na een microneedling behandeling met dermapen! We adviseren het volgende:

–       Laat de huid met rust op de dag van de behandeling
–       Maak de behandelde huid de eerste 24 uur niet nat
–       Vermijd de komende weken laserbehandelingen
–       Wees voorzichtig met make-up producten
–       Wij adviseren speciale producten die je kunt gebruiken na de behandeling. Gebruik geen andere
Gaat je huid schilferen? Laat het zoveel mogelijk met rust om het natuurlijke herstelproces te stimuleren én littekens te voorkomen.

Er zijn verschillende contra-indicaties bij een microneedling behandeling. We raden de behandeling af wanneer:

–       Je zwanger bent of borstvoeding geeft
–       Je huidkanker hebt of hebt gehad
–       Je last hebt van een koortslip (herpers)
–       Je allergisch bent voor chirurgisch staal
–       Je chemokuren ondergaat
–       Je medicatie gebruikt

Twijfel je? Raadpleeg je huisarts.