powder brows BY THE BROWBAR

HOE WERKT HET CREËREN VAN POWDER BROWS?

Powder brows is de wenkbrauw trend van het moment. Met een machinaal nano naald creëren we mooie powder look wenkbrauwen. Dit doen we door het zetten van kleine stipjes in de huid, waarmee we op subtiele wijze de wenkbrauw vorm als het ware tekenen. Dit is een van de manieren om eyebrows te shapen en in te vullen met pigment. De subtiliteit van semipermanente make-up zorgt er – in tegenstelling tot sommige verouderde technieken – voor dat de haartjes nauwelijks van echte haartjes te onderscheiden zijn.

De poedertechniek is geschikt voor alle huidtypes en is de perfecte behandeling voor vrouwen die moeite hebben met het tekenen van de wenkbrauwen, haarverlies hebben geleden, allergisch zijn voor make-up of gewoon voor de vrouw, die iedere dag wil beginnen met symmetrische, strakke en volle wenkbrauwen. 

Een powder brow behandeling duurt gemiddeld 2 tot 2,5 uur en bestaat uit twee behandelingen. Tijdens de behandeling werken we met een palet aan pigmenten en bepalen we aan de hand van diverse factoren welke tint het beste bij jouw huid, wenkbrauwen en uitstraling past. Ook met licht haar is een powder brow behandeling mogelijk. Lichte kleuren vervagen iets sneller. Na 6 tot 10 weken na de eerste behandeling ontvang ik je in de BrowBar voor een touch-up. Met een touch-up frissen we de kleur op, aangezien het pigment na de eerste behandeling nog vervaagt. Een tweede behandeling is echt nodig om het perfecte resultaat te behalen. Een resultaat dat 1,5 tot 2 jaar meegaat.

 Heb je eerder ergens anders (semi)permanente make-up laten aanbrengen, waar je niet tevreden over bent? In sommige gevallen is het corrigeren van foutieve permanente make-up mogelijk. Dit verschilt per situatie.

VOOR DE BEHANDELING

Voor de behandeling vindt er een intakegesprek plaats. In dit gesprek stemmen we de kleur en de vorm van je wenkbrauwen af. Hierin bespreken we ook eventueel medicijngebruik, huidproblemen, allergieën en meer om er zeker van te zijn dat een wenkbrauwbehandeling verantwoord is. Zo behandelen wij geen zwangere vrouwen. Heb je hart -en vaatziekten, hepatitis-, diabetes of gebruik je bloedverdunners? Overleg dit altijd met je arts.

NA DE BEHANDELING

Ook na de behandeling is een goede verzorging van de wenkbrauwen belangrijk. We adviseren je de behandelde huid zo min mogelijk aan te raken, ook niet als er korstjes ontstaan. Met water, sporten, zon, sauna’s en gezichtsbehandelingen moet je vooral de eerste dagen erg opletten. We vragen je dan ook de nazorginstructies nauwkeurig op te volgen.

Download hier het Nazorg formulier

risico formulier

Het zetten van permanente make-up brengt risico’s met zich mee. Zorg daarom dat je goed bent uitgerust en genoeg hebt gegeten. Eventueel medicijngebruik, huidproblemen, allergieën, epilepsie en overgevoeligheidsreacties moeten vooraf gemeld worden.

Laat geen permanente make-up aanbrengen:

 • op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan. * op een litteken dat minder dan een jaar oud is.
 • op een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet.
 • op een plek waar minder dan drie maanden geleden een PMU is gelaserd * op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen.
 • als je onder de invloed bent van alcohol en drugs.
 • als je zwanger bent.

PMU wordt afgeraden als je last hebt van een van de volgende aandoeningen:

 • diabetes
 • hemofilie
 • chronische huidziekte
 • allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet
 • immuunstoornis
 • hart- en vaatafwijkingen

  Kijk voor achtergrondinformatie over bovenstaande risico’s op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl

  Het zetten van de permanente make-up Omdat er tijdens het zetten van PMU een wond ontstaat is er een kans op besmetting van ziekten die via bloed worden overgedragen zoals hepatitus B en C. Daarom is een hygiënische werkwijze van groot belang. De volgende stappen worden altijd zorgvuldig uitgevoerd:

  • de huid wordt vooraf schoongemaakt en gedesinfecteerd.
  • de steriel verpakte naalden en pigment worden alleen voor jou gebruikt.
  • tijdens de behandeling worden schone tissues gebruikt om de huid schoon te maken.
  • tijdens de behandeling worden nieuwe handschoenen gedragen.
  • de PMU wordt na afloop verzorgd.